Vi börjar förbereda!

Yes Yes Yes! Vi håller nu på förfullt med att få Tösen helt återställd, det visade sig när vi visiterade henne att hon hade en bula i ryggen, vi vet ej varför men vi hoppas bulan försvinner, många andra kaniner har fått det förut det kan vara en vätske samling som man kan slå hål på vi ska ev. till veterinären för att kolla på Måndag.
Vi funderar på att ha två morötter i Trans.buren tyvär kan ej Tösen dricka i Vattenflaska utan hon vill ha skål! Surt för henne asså.
Idag har vi varit ute på sjön och fiskat, vi fick ihop en liten firre vad den hette glömde jag bort, Gös kanske?
Vi håller altså på att packa och jag ska ta lite kort så ni får se hur det går till nu när vi ska lasta, jag ska ev.göra ett inlägg med hur man gör när man lastar en kanin, jag har sett många som gör vääääääldigt fel, isåfall kommer ni att få bilder imorrn. men jag tänkte skriva med Text nu hur man gör:

Del 2 av 6 Att lasta kaninen:

Många kaninhoppare och utställare jag känner lastar sina kaniner minst sagt anorlunda endel släpper in kaninen baklänges och tar ut den genom att dra den i öronen, så här får ni lära er hur man gör.

Man delar upp uppgifterna i 4 delar:

1.Ta kaninen stadigt i händerna ur buren med magen neråt, du ska ju snart släppa in kaninen i Trans.buren.

2.Släpp in kaninen i Trans.Buren lugnt och försiktigt, med huvudet mot den andra kortsidan.

3.Klappa kaninen lite så den känner sig lugn och trygg, sitt framför buren och ha dörren öppen, vill kaninen gå ut så känner den sig inte trygg.

4.Stäng bur-dörren och Lasta in i bilen. Klart!

Vi ses!

Många Solkramar Virkelina!

Sommaruppehåll från och med......

Nästa vecka! Jag kommer inte ha något att berätta om utan vi kommer nu att sitta i stugan hela sommar´n!
Den 19 Juni blir det min sista dag på vårterminen för bloggen och då kommer ni att få se ett lååååååångt inlägg med lite om sommarens bröllop!
Imorgon (Söndag den 13 juni) så kommer Tösen ta semester och flytta till örsundsbro för att få slippa allt buller från båtar och bilar kl. 18:30 imorgon avgår resan mot örsundsbro med packning och allt nödvändigt, vi har flyttat buren från östra gräsmattan till västra Gräsmattan och satt golv för att hon ska slippa alla myror som biter henne hela tiden, hon hade väldigt ont förra året av vad jag kan minnas.
Transportburen lånade vi av min Kusin, (igentligen är det Mormors men nu hade min kusin den) En Pet Vogaeur 200, väldigt intressant det där med modeller och färger tycker jag.
Dessa saker kommer hända under sommaren (så ni vet vad jag sysslar med):

Ridläger
Stockholm med mamma
Grilla
Glass
Bad
och Tösen

Jag planerar att sätta igång igen runt 15-17 Augusti!

Många sommarkramar Ronja!

RSS 2.0